maanantai 4. huhtikuuta 2016

Takkateline

Haeskelin jonkin aikaa kaupoista takkatelinettä kotiimme enkä oikein löytänyt mieleistäni, joten tajusin että voinhan tehdä sen itse. Itsetehdyn etuna on myös se että sain mieleiset työkalut joita ei yleensä kaupoissa myytävissä kaikissa ollut. Sain myös haluamani kokoisen takkasetin. Meillä tarpeellisiksi työkaluiksi on osoittautunut lapio, se koukkari mikä sen nimi nyt onkaan, pihdit ja poiketen niistä valmiista seteistä pellinavaus tikku. Kyllähän niitä erikseen myydään, mutta ei kuulu yleensä settiin ja on pituudeltaan yleensä pitempi kuin valmiit setit, niin sitä ei saa telineeseen roikkumaan. Ja piipun pelti on usein korkealla, kun meilläkin vaimo on sitä matalempaa mallia (155 sulka päässä) :). Nyt kun on sopivan kokoiset välineet niin vaimokin saa mukavasti pellin auki ilman tikapuita.
takkavälineet, takateline, takka työkalut
Esimerkki työkaluista. 


                             
Takkateline, takkatyökalut
Telinä työkaluilla.

takkateline
Teline ilman työkaluja




Ensimmäiset pari "harjoituskappaletta" eivät kyllä miellyttäneet silmää yhtään, mutta kolmas sitten jo onnistu. Mökillä ollut pappan takoma takkateline toimi suuntaa antavana mallina. Nyt näitä on jo valmistunut useampia pareja mm. joululahjoiksi ja tupareihin.  Tämä kuvissa oleva on siis ihan onnistunut :).












Takka
Lisää kuvateksti
Kipinä metallihommiin syttyi jo pienenä pikkutyttönä isän kanssa pajalla. Pienenä joutui ehkä jo siihen kuuluisaan harmitukseen asti korjaamaan kaikkea vanhaa romua. Nyt saan ehkä enemmänkin keskittyä uuden tekemiseen ja suunnitteluun, vaikka vieläkin isän sanat kaikuvat korvissa tavaraa roskiin heittäessä, "että kyllä sen vielä voisi korjata". Vaikka nyttemmin ohjeen antaja on siirtynyt paremmille pajoille.

                                                                     -Se mies-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti