sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

7.v synttärit

Tänään juhlittiin pojan 7-vuotis synttäreitä. Poikamme osaa aina valita koska sairastaa. Viime vuonna oli ihan sama juttu kuin tänä vuonnakin, hän oli kipeä. Onneksi kuume laski kuitenkin melkein normaaliin ja poika jaksoi ottaa vieraat vastaan, vai onkohan lapset edes koskaan niin kipeitä ettei vieraita jaksaisi. 

No eipä ihan kaikki muukaan sujunut kuin tanssi, nimittäin leipominen. En ole koskaan onnistunut mokaamaan niin monta asiaa kuin nyt. Miksi se aina meneekin niin että kun olisi onnistuttava menee kaikki piloille, ja sitten taas kun ei olisi niin väliä kaikki menee nappiin. 
Tein kolmen suklaan juustokakkua, joka olikin aika kovan onnen kakku. Sulatin suklaata mikrossa kakkua varten ja unohdin sen sinne ehkä 10 sekunniksi. 
No ei ollut vaikea huomata että unohdin sen, nimittäin sellainen sankka savu mikrossa oli ettei sitä voinut olla huomaatta, ja sinnehän se suklaa paloi. Ihme kyllä ei palohälytin lauennut vaikka se on siinä mikron vieressä, eikä siinä mitään jos se olisi tavallinen ja voisi patterit ottaa pois , mutta se on Verisuren niin sitten olisi heillekkin saanut selitellä.
Onneksi suklaata oli sen verran kuitenkin ylinmääräistä että sain uuden satsin tehtyä. 
Samaisesta kakusta unohdin tietenkin yhteen kerrokseen laittaa liivatteen ja kyllä siinä kohtaa jo pikkasen huvitti. No ei siinä auttanut muu kuin kaapia täyte pois ja lisätä se liivate. 
Loppujen lopuksi kakku kyllä onnistui makunsa puolesta hyvin. Ulkonäössä olisi kyllä ollut petraamisen varaa. No ei se voileipäikakunkaan kanssa ihan nappiin mennyt. Siinä ei sinänsä käynyt muuta kuin että heitin sen lattian kautta jääkaappiin. Onneksi se oli jo kakkukuvun sisällä niin pysyi edes jotenkin kasassa ja oli edelleen syömäkelpoista. 
Sinänsä leipominen oli vähän vaikeaa, koska pitkän sairastelun vuoksi makuaistini on ollut lomalla jo pari kuukautta. No onneksi olen tuon voileipäkakun tehnyt jo niin monta vuotta samalla tavalla ettei siinä kauheasti voi mennä metsään. Voileipäkakku on kyllä mielenkiintoinen tapaus, teit sitä kuinka paljon tahansa aina sitä jää yhtä vähän. Se on kyllä oma kestosuosikkini kahvipöydässä. 
Olen myös luopunut perinteisestä kermakakusta ja siirtynyt kokonaan juustokakkuihin, ne tuntuvat menevän paremmin kaupaksi. Ei jää sitten itselle hyvää syytä tuhota kaikkea ylijäämää ja tarkistaa vyötäröltä sen jälkeen kuinka paljon niitä jäikään.







kolmen suklaan juustokakku
Kolmen suklaan juustokakku.
kolmen suklaan juustokakku, suklaa koristeita
Suklaakoristeita


iittala teema






Cocktail siili
Cocktailtikku siili

Voileipäkakku
Voileipäkakku
kattaus

Keksinautin keksit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti