sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Pieniä projekteja metallista.

Päätin koota vähän yhteen tekstiin näitä pienempiä metallitöitä. Tempaisin tähän mukaan tuikkukipon, suodatinpussitelineen, naulakon ja aiemmin nähdyn muurauslapion.

Halusin jonkin erikoisemman tuikkukipon (ja ennenkaikkea miehisemmän) kuin perinteisen iittalan lasikipon, joten päädyin pyörittelemään erinlaisia metallinpaloja käsissäni. Silmiini osui varaston romukopasta vanha putkensupistaja, josta sittemmin onkin tullut vakio osa tuikkukippoihin. Tekemällä reiät sivuihin tulee tuikun valo kivasti näkyville.

tuikkukippo, putkensupistaja, metalli
Tuikkukippo

tuikkukippo, putkensupistaja, metalli



Meillä iänikuinen ongelma on aina tuntunut olevan suodatinpussiteline. Se on aina joko tiellä tai jos se on piilossa, on pussit hankala ottaa käyttöön. Idea telineestä tuli kun meillä oli vielä vanha kahvinkeitin, joka oli kooltaan aika iso. Vaimoni pyysi tekemään jonkinmoisen telineen jonka saisi kiinnitettyä itse keittimeen. Teline on myös jälkikäteen uuden moccamasterin kanssa ollut toimiva, vaikka emme sitä keittimeen enää kiinnittäneetkään. Telineen sai seinään kiinni siinä missä kahvinkeittimeenkin. Tämä on vaimoa kyllä kovasti ilahduttanut ja ollut toimiva idea.

suodatinpussiteline, metalli
Suodatinpussiteline
suodatinpussiteline, metalli, moccamaster



Kaipasimme pojalle naulakkoa alemmas. No ei muuta kuin tuumasta toimeen, ja minähän sellaisen kyhäsin. Yksi töissäni näkyvä, jo melkein lähipiirissä omaksi tavaramerkiksi muodostunut esine, on laakerinkuulat. Eräässä laakerikaupassa leikkisästi minua jo sanotaan kuulamieheksi. Kauppiaankin oli jo pakko kysyä, että mihin ihmeeseen minä niitä niin paljon käytän.

Naulakko, metalli, laakerinkuula
Naulakko

Idea shottitelineeseen lähti siitä, kun kantaessani yön hiljaisina tunteina shotteja tavallisella tarjottimella pinta oli aina olevinaan niin liukas, että ne olivat vähällä tippua. Halusin jonkin telineen shottilaseille ja mistäpä muusta sen olisin toteuttanut kuin metallista. Kyseisellä shottialustalla kuljetus onnistuu vielä vähän horjuenkin, eivät meinaan tipu. Läikkyminen tosin on eri asia. Näitä on saanutkin muutamalle tärisevälle käsiparille tehdä.

Muurauslapio, shottiteline, metalli
Shottiteline

Muurauslapio, shottiteline, metalli


-Se mies-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti